3. 1. 2024

Pavla Paříková

Badmintonoví favorité odolali tlaku dravého mládí

Velká konkurence, spousta překvapení, řežba ve vyrovnaných soubojích a nápor mládí. To jsou hlavní znaky, které provázely další ročník křenkovského vánočního turnaje v badmintonu. I přes všechny nečekané zvraty však nakonec s přehledem přece jen slavil tým, od kterého se to čekalo nejvíc. Duo ze 4. D nenechalo nikoho na pochybách, kdo je badmintonový král Křenky, a při poslední účasti si naplno vychutnalo opojení z výhry.

Turnaje se zúčastnilo všech čtyřicet přihlášených smíšených dvojic, které ve čtvrtek 21. 12. nejdříve sváděly boje v osmi základních skupinách. A hned úvodní duely ve skupinách nabouraly předpokládaný průběh. Mezi první dva týmy z každé skupiny, které postupovaly do vyřazovací části, se totiž neprobojovala řada favoritů. Na jejich úkor pak play off okusilo několik talentovaných mladých párů.

Do semifinále nakonec postoupili zástupci 4. D a největší favorité Kája Sedláková s Markem Jütnerem, kteří si podle předpokladů poradili s nováčky z 1. E Karin Schneiderovou a Honzou Cackem. Druhé semifinále svedlo dohromady opět prváky z 1. B Katku Kamínkovou s Šimonem Palackým a 2. D, kterou zastupovalo duo Adéla Rybková a Jonáš Kostka. V tomto semifinále se z postupu do boje o zlato radovala mladší dvojice.

Finále se pak stalo jasnou záležitostí 4. D a trochu postrádalo drama. Bylo to dané tím, že badmintonistka Kája potvrdila své kvality a její parťák Marek Jütner se za čtyři roky po jejím boku naučil hrát skoro jako profík. Ceněný titul tak skončil ve správných rukou. Boj o třetí pozici pak nabídl o poznání napínavější podívanou a krásný zápas nakonec pro sebe rozhodla šikovná dvojice badmintonistů z 1. E.

Už teď je jasné, že další ročník bude velmi napínavý. Úřadující šampioni totiž odejdou do „vysokoškolského důchodu“ a uvolní tak trůn dravému mládí. Kdo se stane králem příště? Necháme se překvapit, o pořádné řežbě však není pochyb!

 

Pavla Paříková