22. 10. 2019

Gymnázium Křenová

Atletika – bronz v Brně, 5. místo v kraji

Dne 24.9.2019 se v atletickém areálu VUT v Brně konalo okresní kolo Středoškolského atletického poháru, kterého se tradičně zúčastnilo družstvo dívek z gymnázia Křenová. V posledních letech se nám daří dávat dohromady kvalitní tým, v němž je několik výborných atletek – specialistek. O další body se pak vždy zaslouží šikovné sportovní univerzálky, které reprezentují naše gymnázium v několika různých sportech.

A jak to tedy letos „na Palačáku“ vypadalo? V krásném dni s letními teplotami byly k vidění velmi dobré výkony, z nichž nejvíce vyčníval běh na 800 m v podání Alči Matějákové (čas 2:24 min – indiv. 2. místo), skok vysoký Adély Neužilové (1,60 m – indiv. 1. místo) a běh na 60 m Domči Mikové (čas 8.59 s). K desetimetrové hranici létaly tříkilové koule z rukou našich vrhaček (Adéla Ryndová – indiv. 2. místo, Lea Havránková – indiv. 3. místo) a další naše běžkyně a skokanky se postaraly o cenné body do celkového bodového součtu. Dařilo se však také studentům z ostatních brněnských škol a o konečném pořadí se rozhodovalo až do poslední disciplíny, kterou je štafeta 4 x 200 m. Holky makaly, dřely a dokázaly předběhnout štafetu z GML, čímž se naše družstvo dostalo na bednu za družstva z Jarošky a Bezpečnostně-právní akademie a získalo zasloužený bronz. Celkovým bodovým ziskem 7909 bodů holky překonaly svůj dosavadní rekord z minulého roku – a jen tak pro zajímavost, ten vloni stačil našemu družstvu na okresní stříbro.

Třetí místo v okresním kole obvykle znamená „konec středoškolské atletické sezóny družstva“, neboť do krajského kola postupuje jen vítěz kola okresního. Pořadatelé Středoškolského atletického poháru však zohlednili kvalitu výkonů v Brně v porovnání s ostatními okresy a rozhodli se letos poslat do krajského kola všechny týmy z medailových pozic v Brně, tedy i naše dívky.

8.10.2019 jsme se tedy vydaly do Břeclavi. Teploměr se ten den bohužel zasekl někde u 10 stupňů, což při venkovních závodech sportovcům rozhodně do karet nehrálo. Přesto se holky snažily, jak to jen šlo, a např. dálkařky předvedly lepší výkony než v Brně. Do Břeclavi nemohla odjet naše tradiční atletická opora Alča Matějáková, ale i tak se dívkám podařilo získat velice slušných 7678 bodů, což ve velké konkurenci v krajském kole stačilo na celkové 5. místo.

Holkám patří gratulace a obrovská pochvala. Přejeme jim, aby jim chuť trénovat vydržela i v dalších letech a aby se v příštím roce opět mohly v Brně měřit s těmi nejlepšími.

Družstvo: Alena Matějáková (6.A), Leona Havránková (4.B), Adéla Ryndová (4.D), Dominika Miková (3.B), Lenka Vičarová (3.B), Karolína Kleiblová (4.A), Adéla Neužilová (2.B), Veronika Němcová (4.B), Kateřina Provazníková (2.B), Hana Krajtlová (3.A), Zuzana Smejkalová (1.E), Sára Fojtíková (1.E), Barbora Zahradníková (1.E)

Autor: Mgr. Hana Vymazalová