7. 10. 2024

Pavla Paříková

Motanice na přespoláku? Křenka se v mlíku neztratila

Když už bude poslední zatáčka? Tato myšlenka napadala řadu běžců při městském kole středních škol v přespolním běhu. Pořadatelé totiž ve středu 25. září v areálu Hněvkovského v Komárově nachystali pro běžce zamotanou a na pohled nepřehlednou trať, jež byla celá vyznačena „mlíkem“. Zástupci Křenky se v ní však neztratili, a dokonce byli i slušně vidět.

Ambicióznější tým holek nestačil v závodě na tři kilometry jen na nabušený tým GML plný elitních atletek a obsadil druhé místo. Děvčatům sice chyběla dvojice opor, ostatní je však plnohodnotně nahradily. Nechybělo jim nasazení a dřely až na krev. Nejvíc překvapila florbalistka Karolína Václavíková. Sice jsme od ní čekali slušný výkon, ona však běžela jak vítr! V těžké konkurenci mnoha desítek běžkyň obsadila sedmou příčku, což představuje parádní výsledek.

Tým kluků šel do závodu na čtyři a půl kilometru bez velkých očekávání. V týmu bez specializovaných běžců neměl v záplavě brněnských atletů moc šancí na supervýsledek. Kluci to ovšem nezabalili a makali až do morku kostí, jak se na správné „Křenkáče“ patří. Mile překvapil volejbalista Tomáš Hamr, jenž si s klikatou tratí poradil s lehkostí a mezi stovkou vytrvalců obsadil 20. místo.  

Všem děkuji za účast a srdnatý boj až do posledních metrů a příště jdeme zas!

Pavla Paříková

 Dívčí tým:

Darmovzalová Anna 4. B, Marková Eva 1. C, Curran Sophie 2. E, Kleisová Sofie 2. C, Ryglová Adéla 2. E, Václavíková Karolína 3. B

Chlapecký tým:

Alday Xabier 3. D, Hamr Tomáš 1. B, Štyks Jakub 3. D, Troščák Dominik 3. D

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.