25. 9. 2024

Igor Pánek

Středoškolský atletický pohár

        K zahájení školního roku již tradičně patří Středoškolský atletický pohár, který se konal 17.9.2024 v Brně na „Palačáku“. I když  se atletické družstvo muselo letos obejít bez dvou loňských hvězdných maturantek, staronový tým vypadal i tak velmi solidně.

       ,,Profesionální“ atletky Jíťu, Sophi, Sofi a Nelu jsme doplnily holkami z jiných sportů (florbal, volejbal, hasičský sport...) a šly jsme závodit.

       Běžkyně se se svými disciplínami popasovaly moc hezky a taky v technických disciplínách získaly holky cenné body.  Dá se říct, že tým byl výkonnostně kompaktní a téměř ve všech disciplínách jsme se umísťovaly na krásných TOP 10 místech. Pouze Jíťa trošku vybočila z tohoto standardu 2. místem ve výšce a 4. místem v dálce.

       Nakonec jsme vybojovaly opravdu velmi pěkné 3. místo (za nabušenými týmy z GML a BPA) a postup do krajského kola. Tam jsme bohužel nakonec neodjely kvůli zranění a nemocem křenovských závodnic☹. Potenciál našeho relativně mladého týmu dává tušit, že příští rok se máme opravdu na co těšit😊

Sestava: Marika Petrlová , Martina Šrotířová, Sofi Kleisová, Sophi Curran, Nela Pavlíková, Anička Roubíková,  Jitka Nečasová, Kája Václavíková a Klárka Malíková                                                                                 

                                                                                                           Vlaďka Hudečková