11. 1. 2024

Gymnázium Křenová

Znovuobnovená tradice dračích lodí

Znovuobnovená tradice dračích lodí

V červnu minulého školního roku se na naše gymnázium navrátila tradice závodu dračích lodí na Brněnské přehradě, která poskytla studentům nezapomenutelný zážitek. Po dlouhé odmlce, kterou zapříčinila pandemie, jsme tuto sportovní událost znovu zorganizovali. Tato akce vždy spojovala studenty a učitele, kteří v sobě pokaždé probudili sportovního ducha a chuť soupeřit.

V den závodu nám přálo počasí, bylo slunečno a příjemné teplo. Studenti se nejen snažili dosáhnout co nejlepšího času, ale hlavně porazit učitele, kteří však tvrdě bojovali. A tím nám náš cíl vůbec neusnadnili. Vrcholem dne bylo finále, ve kterém se nejlepší týmy utkaly ve vyrovnaném souboji o vítězství. Všichni napjatě sledovali závěrečný souboj mezi učiteli a 3.A. I přes dobře sehranou učitelskou posádku se jim jejich žáky porazit nepodařilo. Ale prohra jim na radosti a nadšení neubrala.

Co nás k tomu motivovalo? Při nástupu na gymnázium jsem se na tuto akci velmi těšila a mrzelo mě, když byla z důvodu pandemie zrušena. Proto jsme se já a moje spolužačka rozhodly tradici obnovit. Stálo nás to hodně úsilí, ale námaha se vyplatila. Den jsme si jako škola užili, těšíme se na další ročník a nové výzvy, které přinese!