24. 11. 2023

Hana Vymazalová

Volejbalová štěstěna se tentokrát usmála na jiné

Volejbalové družstvo dívek z gymnázia Křenová je tradičním účastníkem středoškolského klání a nejinak tomu bylo i letos. Do městského kola se v Brně přihlásilo osmnáct škol. Hrálo se v pěti skupinách a do městského finále postupoval vždy pouze vítěz každé skupiny.

Pořadatel přidělil zorganizování turnaje skupiny D našemu gymnáziu, z čehož jsme samozřejmě všechny měly radost, neboť velká tělocvična gymnázia Křenová je se svým vysokým stropem, světelnou tabulí a tribunou plnou zapálených diváků pro takové události přímo stvořená.

Dne 24. 10. 2023 jsme tak na Křence přivítaly týmy z Moravského gymnázia, z Gymnázia Vídeňská a ze SPŠ chemické. V prvních dvou utkáních naše volejbalistky přejely své soupeře rozdílem třídy a teprve ve třetím utkání nás zpočátku nevýrazná Vídeňská potrápila, když nebezpečně stahovala v obou setech námi vybudovaný náskok. Tribuna nabitá k prasknutí však burcovala naše hráčky k parádním výkonům a ty se svým fanouškům odměnily v obou setech koncovkou dotaženou k vítězství.

Postup do městského finále jsme tedy měly v kapse a dne 2. 11. 2023 jsme vyrazily do boje o postup do krajského kola. Městské finále se konalo na Gymnáziu Matyáše Lercha a potkaly se v něm kromě dívek z Křenky děvčata z Gymnázia Bystrc, Gymnázia Slovanské náměstí, Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka a domácího GML.

Ambice všech týmů byly veliké. Dělová podání, přesné příjmy, milimetrové nahrávky, nebezpečné smeče, betonové bloky i obětavé pády byly součástí každého z odehraných utkání. Bohužel hned v prvním utkání jsme nedokázaly slibně rozehrané sety s týmem z GML proměnit ve vítězství a skóre 23:25, 23:25 nás dost srazilo. Sice jsme si stále opakovaly, že nic není ztraceno, ale naše dravost a kvalita hra šla postupně v dalších utkáních dolů. Dokázaly jsme sice svým soupeřům vzdorovat, ale na výhru to už v žádném utkání nestačilo. Z GML jsme tedy odcházely s náladou neveselou.

Na „kdyby“ se ve sportu nehraje, ale věřím, že pokud by první utkání dopadlo opačně, naše herní nasazení v následujících utkáních by bylo větší a vedlo by k dalším vítězstvím – měly jsme na to.

Z postupu do krajského kola se nakonec radoval suverénní tým ze Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka.

Přes prohry v městském finále bych ráda celý tým moc pochválila a poděkovala za čas a energii, které holky věnovaly sehrávacím tréninkům, za jejich výkony v základní skupině i na GML a hlavně za ochotu reprezentovat naši školu. V týmu je nyní kromě několika zkušených lvic i pár nových nadějí, které na Křenku přišly teprve letos, což dává příslib, že se dívčí volejbal z Křenky minimálně v městském kole v nejbližších letech rozhodně nevytratí.

Tleskáme a těšíme se na příští rok!

Náš tým:

Lucka Ulbrichová (kapitánka), Amálka Navrátilová, Amálka Šudáková, Milča Laifrová, Julča Kuncová, Lucka Hanušová, Terka Maňasová, Zuzka Rychlá, Terka Chládková, Klárka Havašová, Marťa Šrotířová, Zuzka Žáčková, Johanka Bělušová

 

 

Autor článku: Mgr. Hana Vymazalová