12. 6. 2015

Gymnázium Křenová

Wakeboarding

V pátek 12.6. jsme ráno, místo do školy, vyrazili na smyčku šaliny za Vaňkovkou v napjatém očekávání, co nám následující den přinese. Místo učení se ve škole jsme totiž měli vyzkoušet pro většinu z nás nový sport – Wakeboarding. Celí nadšení a nedočkaví jsme nasedli do autobusu a vydali se směrem na jih k Pasohlávkám do kempu Merkur, kde mají na wake dokonce dva vleky, jeden zkušební pro úplné začátečníky a druhý rychlejší okruh pro zkušené jezdce.

Většina z nás se po vybrání prkna (které tvarem maličko připomíná snowboard, ale je o něco lehčí, plave a voda, po které se jezdí, není zmrzlá), navléknutí vesty a složitém hledání padnoucí helmy vydala na vlek malý, kde už je čekal instruktor s minikurzem pro začátečníky.

Já patřila ke zkušenějším jezdům, kteří si troufli rovnou na velký okruh, a i k mému překvapení se mi start povedl hned napoprvé a po ujetí pár koleček jsem se vydala radit méně zkušeným spolužákům, kteří se zatím zkoušeli štěstí na malém. Na ježdění jsme měli celé tři hodiny a celou dobu nás provázeli zkušení vlekaři a instruktoři, s jejichž pomocí jsme napravovali všechny chyby, a když se nám i přesto podařilo spadnout uprostřed rybníka, ochotně pro nás dojeli loďkou.

Z pohledu začátečníků byl kurz o něco náročnější, na trénování potřebovali více času a někteří se dokonce k velkému vleku ani nedostali. Ale i přesto byl pro nás všechny tento výlet přínosem, protože jsme se naučili správnému postoji, rovnováze a ovládali jsme jízdu tam a zpět. Napříště snad nezapomeneme, co jsme si natrénovali, a vyzkoušíme si všichni i vyšší úroveň.

Na konci našeho času, kdy už si skoro každý vyzkoušel samotnou jízdu (a většina z nás dokonce na velkém vleku), jsme znovu, tentokrát ale opravdu znaveni a s bolavýma rukama, nasedli do autobusu a vydali se zpět k Brnu.

Celá akce se nám opravdu vydařila, slunce svítilo celý den jako o život a všechny kruté pády jsme díky opravdu teplé vodě zdárně přečkali, tak doufám, že si podobný zájezd budeme moct příští rok zase zopakovat! ☺

Klára Odstrčilová

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6162733104847245185?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]